Hjem

Annonsere

Kontakt

Linker

E-nummer bok

Hva heter tilsetningsstoffene?

E-100 - E-1520

Hvem får mest?

Skadevirkninger

Mye godt uten E

Glutenfri

Økologisk

BarnematAltomLondon.no


 


 

 

Den store E-nummer boken

-Vit hva du spiser!

 

Den helt nye praktutgaven av

E-nummerboken

Vit hva du spiser!

kan du bestille direkte fra forlaget,

eller du kan kjøpe den i bokhandelen.

 

Pris: kun Kr. 298.- 

Boken er innbundet, på 462 sider, og omhandler alt om tilsetningsstoffer, hva du finner i maten, produktbeskrivelser, produktfoto, anbefalinger, økologisk mat, glutenfri mat, helseinfo., kaloritabeller, produsentenes svindelmetoder mm.

Boken dokumenterer mange matvareskandaler i Norge.

 

Dette er boken alle forbrukere bør ha!

Tror du at du og din familie spiser trygg mat? Du kan ta grundig feil, les og bedøm selv!

Øivind og Hilde Brekke er pionerer på dette området, de avslører den alltid pågående svindelen med matvarer og hvordan produsentene innfører nye begreper for å avlede oppmerksomheten fra de mange negative omtalene av E-stoffer. De har i over 20 år avslørt hva norske matvarer inneholder, som er direkte helseskadelig. Denne boken er den grundigste som er laget noen gang over dette temaet, og gir deg mulighet til å unngå matvarer og drikke som er direkte skadelig til fordel for sunnere alternativer. Illustrert med fargebilder av produktene. Du vil garantert bli forskrekket over hva forfatterne av boken har oppdaget og kan dokumentere. Kilde: NovaForlag.

 

(Forfattere: Øivind Brekke og Hilde Thorstensen Brekke)


 

I denne boken kan du bl.a. finne flere- og detaljerte beskrivelser om:

 

De enkelte tilsetningsstoffene

-  generell omtale

-  helsemessig informasjon

-  adi-verdier

-  kommentarer

 

Næringsmiddel gruppene

-  matvarer

-  godteri

-  drikkeprodukter

-  desserter og is-krem

-  kaker- og kjeks

"Helsekost"

-  tabletter

-  vitaminer

-  sportsdrikker

-  etc.

 

Alkoholholdige produkter

- alkoholholdige blandingsprodukt

- brennevin

- vin

- øl

Oppskrifter

-  på god og sunn mat

Næringsmidler

- med få- og ufarlige tilsetninger

 

 

* Informasjon om tilsetningsstoffene (E-nummer)

* Hvem som bestemmer

* Bruk, merking og forbruk

* Tilsetningsstoffene og skadevirkninger

* Beskrivelse av de enkelte tilsetningsstoffer

* Produktoversikt med info. om hvilke tilsetningsstoffer de inneholder

* Helsemessig informasjon

* Matskandaler

* Anbefalinger

* Oppskrifter på god- og sunn mat

* Kaloritabeller

 

Forfatterne Øivind Brekke og Hilde Thorstensen Brekke har i 20 år arbeidet med aktuelle forhold omkring tilsetningsstoffer og næringsmidler. De har i flere år holdt mange foredrag rundt om i hele landet for ulike organisasjoner om dette meget aktuelle tema, og har også presentert sitt arbeid, og sin informasjon i diverse radio- og TV sammenheng.

I tillegg har de opprettet en rekke kontakter innen næringsmiddelindustrien, og derved medvirket til at flere av disse (norske og utenlandske virksomheter) både har revurdert- og justert innhold- og type av tilsetningsstoffer i flere næringsmidler.


 

 

INTRODUKSJON

 

Hva vet du om det du spiser?

 

Tenk deg følgende situasjon:

 

Du og din familie er i et selskap hos noen venner. Dere er invitert til et koldtbord som inneholder de deiligste retter både av varm mat, kald mat, desserter og frukt, og mye mer. Du spiser et riktig godt måltid, og kan nesten kjenne at de nye klærne som du har spandert for denne anledningen blir strammere og strammere for hver bit du tar av alt det gode.

Endelig er du ferdig. Du takker vertinnen, skryter uhemmet av maten og setter deg med i en god stol for å slappe av og prate litt med noen du ikke har sett på lange tider. Du ser deg om og får øye på en av gjestene som tenner seg en sigarett. Som den ikkerøkende person du er tenker du automatisk på den gift som denne personen får i seg ved hvert eneste lille drag. Samtidig undrer du deg på hvorfor ikke den samme personen har lagt vekt på alle de signaler og advarsler som er gitt med hensyn til røyking, og de skadevirkninger dette har for menneskekroppen.

Røyking er farlig, det vet vi alle, men det du i denne situasjonen ikke tenker på, er all den gode maten du nettopp har fortært, og hva den inneholder av giftstoffer.

 

Kan mat være farlig? tenker du nok nå. Ja, mat kan være "farlig". Vet du egentlig hva du i det gode måltidet har fått i deg av kjemiske tilsetningsstoffer?  Nei, det gjør du nok antagelig ikke, og du tenker helt sikker ikke så nøye over det heller fordi informasjon og veiledning om dette ikke på noen måte kan måle seg med det som eksempelvis har, og blir  gitt i forbindelse med røyking.

Visste du eksempelvis at kjøttet og kjøttpålegget du spiste inneholder et tilsettinsstoff som heter Natriumnitritt og kan under spesielle forhold ha en kreftfremkallende effekt?

 

Visste du at sausen til maten og den majonesbaserte salaten på brødet inneholdt et allergi- og astmafremkallende tilsetningsstoff?

"Middagen er servert"

 

Visste du at bearnaise sausen du spiste inneholdt et tilsetningsstoff som i tillegg til å kunne være skadelig for menneskeøyet og som i mange år var totalforbudt i Norge, men som nå på grunn av EØS avtalen nå plutselig har blitt tillatt?

 

Visste du at tyttebærsyltetøyet, sylteagurkene, rødbetene og sennepen inneholdt et astma- og allergifremkallende tilsetningsstoff?

 

Visste du at de fine røde bærene i fruktcoctailen du fikk til dessert var tilsatt både et kreft, astma og allergifremkallende tilsetningsstoff?

 

Visste du at iskremen som barna dine spiste så mye av inneholdt et tilsetningsstoff som er en blanding av mange kjemiske stoffer, som alle kan gi både astmatiske reaksjoner og forstyrrelser for mage og tarmsystemet?

 

Nei, alt dette antar jeg du ikke ante noe om i det hele tatt. Du visse nok heller ikke at den vinen du og dine venner drakk til måltidet inneholdt tilsetningsstoffer som er forbudt å bruke i Norge, men som vi likevel får inn i landet via importvarer.

 

Alt dette var nok kanskje nytt for deg, og for å fortsette litt til så er det nok stor sansynlighet for at du heller ikke visste at den tannkremen du og dine barn pusset tennene med når dere kom hjem, og at den spedbarnsvitaminen du ga til den aller minste dagen etter, inneholder tilsetningsstoffer som både kan være kreft, astma og allergifremkallende.

 

 

Ja, slik er vår hverdag. Vi "tyller" i oss det ene tilsetningsstoffet etter det andre. Selvfølgelig gjør vi ikke dette frivillig, og det må her tillates å si at dette er noe som er direkte påtvunget oss av næringsmiddelindustrien. Det kan virke som om de fleste av disse gjør alt for å tjene mest mulig penger på kortest mulig tid, uansett hvem det går ut over, og med en unskyldning om at all bruk av tilsetningsstoffer er teknologisk nødvendig.

 

Er det rart at vi til stadighet får høre meldinger via massemedia om at både antall krefttilfeller, astma- og alergisykdommer og mage/tarmsykdommer øker i vår befolkning, og øker mest innen de yngre aldersgrupper.

En ting må antas som ganske sikkert, maten vi spiser har sin del av skylden. Det kan ikke lenger bare skyldes på industriutslipp, avgasser fra bilparken eller sur nedbør fra utlandet. Nå må vi få vite hva vi egentlig spiser!

Verdens Helse Organisasjon (WHO) har i sine beregninger stipulert et anslag at 1-2% av registrerte krefttilfeller hvert år skyldes tilsetningsstoffer brukt i næringsmidler.

 

 

I kvalitetsteorien heter det at en bedriftsleder skal tilfredstille de økonomiske interessene til virksomhetens eiere og aksjeinnehavere ved å drive virksomheten så rasjonell og lønnsom som mulig. Men det kan ikke være riktig at store deler av en befolkning skal "lide", og kanskje påføres varige sykdommer av den grunn. Man kan i denne sammenheng trygt stille spørsmål til produsentenes moralske og etiske holdninger.

 


Annonser

Det ække no E i Safari!


Taco PizzaChorizo Pizza

Taco Pizza               Chorizo Pizza


 Copyright © by author:

Øivind Brekke og Hilde Thorstensen Brekke.

All rights reserved.

Personvern